Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να λέτε αυτές τις προτάσεις στον σύντροφό σας! Πώς να πάρετε πίσω τον πρώην σας.

 Όλοι επιθυμούν μια σταθερή και αρμονική συνεργασία. Δυστυχώς όμως κάποιες σχέσεις εξελίσσονται διαφορετικά από ό,τι ελπίζαμε και καταλήγουν σε αδιέξοδο. Για πολλούς από τους επηρεαζόμενους, ο χωρισμός φαίνεται τότε αναπόφευκτος. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, δεν καταφέρνουν να τραβήξουν μια γραμμή, γι' αυτό και είναι παγιδευμένοι στο φαινομενικά ατελείωτο μαρτύριο μιας σχέσης on-off. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή όταν ένας από τους συντρόφους έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με το τέλος της σχέσης. Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση, σε πολλές περιπτώσεις λέγονται πράγματα κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού που μετανιώνουν πολύ αργότερα. Το αστέρι μέντιουμ Emanuell Charis είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για τις επιτυχημένες παλινδρομήσεις συντρόφων και τον εντοπισμό των ερωτικών ενεργειών. Διαβάστε εδώ τις συμβουλές του για το πώς να αποφύγετε να καταστρέψετε οριστικά τη σχέση σας με απρόσεκτα λόγια ή πώς να κάνετε μια καθαρή ρήξη για ένα απρόσκοπτο μέλλον.

 

"Ποτέ δεν σε αγάπησα πραγματικά" 

Σύμφωνα με τον Χάρη, δεν πρέπει ποτέ να λέτε αυτή τη φοβερή πρόταση. Πρώτον, η μνήμη σας θολώνει και διαστρεβλώνεται από τα αρνητικά συναισθήματα στο εδώ και τώρα. Από την άλλη, η πρόταση αυτή στρέφει την προσοχή σας στο παρελθόν και έτσι σας εμποδίζει να στραφείτε στο μέλλον. Επιπλέον, αυτή η προσβλητική πρόταση δημιουργεί μόνο νέες πληγές που περιπλέκουν έναν ήδη επώδυνο χωρισμό.

 

"Πάντα ήξερα ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει μαζί σου".

Αυτή η πρόταση είναι απόλυτο TABU, γιατί όχι μόνο είναι εξαιρετικά οδυνηρή, αλλά και κλείνει αυτόματα την πόρτα σε κάθε νέα ευκαιρία για τη σχέση. Επιπλέον, η πρόταση επηρεάζεται επίσης έντονα από τα τρέχοντα συναισθήματα. Αντίθετα, επικεντρωθείτε καλύτερα σε εποικοδομητικές σκέψεις.

 

"Αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα"

Το μέντιουμ Emanuell Charis συμβουλεύει επίσης αυστηρά ενάντια σε αυτή την πρόταση. Αυτό συμβαίνει επειδή πληγώνει βαθιά τον πρώην σύντροφο και διασφαλίζει ότι ακόμη και η παραμικρή ελπίδα για μια δεύτερη ευκαιρία αγάπης θα καταπνιγεί εν τη γενέσει της.

 

Καμία καταδίκη

Αν η σχέση δεν έχει ακόμη διαλυθεί και εργάζεστε για την ερωτική σας επιστροφή, θα πρέπει να αποφύγετε να καταδικάζετε το σύντροφό σας με κάθε κόστος. Ακόμη και αν τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να επεξεργαστούν από κοινού, αυτό δεν πρέπει να οδηγεί στην καταδίκη του συντρόφου ως άτομο. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει υπάρξει ανέντιμος δεν είναι επομένως αυτομάτως ψεύτης και απατεώνας. Γιατί σύμφωνα με τον Χάρη, κάθε καταδίκη έχει αντίστοιχες συνέπειες, μερικές από τις οποίες είναι υποσυνείδητες. Για παράδειγμα, κανείς δεν θέλει να ζήσει μαζί με έναν απατεώνα ή με ένα άτομο που νομίζει ότι είναι απατεώνας. Έτσι, ένα νέο ξεκίνημα μαζί τορπιλίζεται από την αρχή από τέτοιες κατηγορίες.

 

"Δεν σου αξίζω" - "Θέλω να είσαι ευτυχισμένη και αυτό είναι εφικτό μόνο χωρίς εμένα".

Ο Emanuell Charis συμβουλεύει έντονα να μην κάνετε τέτοιες δηλώσεις εν θερμώ, διότι λειτουργούν ως οριστική ρήξη και εξασφαλίζουν ότι η πόρτα της σχέσης κλείνει για πάντα.

 

"Το αγόρι μου/η φίλη μου είπε ..."

Φαίνεται δελεαστικό να επικαλείται κανείς μια υποτιθέμενη ουδέτερη απόφαση για να υποστηρίξει τη γνώμη του. Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε. Πρώτον, σας κάνει να φαίνεστε σαν να ελέγχεστε από άλλους. Από την άλλη πλευρά, εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να βρείτε μια κοινή λύση στα προβλήματά σας μόνοι σας. Οι εκτιμήσεις τρίτων είναι επομένως όχι μόνο άσχετες, αλλά και αντιπαραγωγικές.

 

"Άφησα τον πρώην σύντροφό μου για σένα και αυτό ήταν λάθος".

Αυτή η πρόταση δεν πρέπει να εκφέρεται σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, βάζει τον άλλον εξαιρετικά χαμηλά. Θα σας ξένιζε επίσης να σας συγκρίνουν με πρώην συντρόφους.

 

"Σε μισώ"

Αυτή η δήλωση είναι απόλυτη αποτυχία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λέγεται πάντα από συναίσθημα. Αν πραγματικά μισούσατε τον σύντροφό σας, δεν θα είχατε συνάψει σχέση μαζί του. Μόλις περάσει ο αρχικός θυμός, το ξέρετε κι εσείς και δεν θα λέγατε ποτέ κάτι τέτοιο. Εξάλλου, δεν θέλετε ο σύντροφός σας να πιστεύει αυτή τη δήλωση ούτε καν στη χειρότερη περίπτωση.


Συμπέρασμα:

Σχεδόν όλοι βιώνουν τον πόνο ενός χωρισμού κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το τέλος μιας σχέσης είναι πάντα πολύ δύσκολο και φορτισμένο με πολλά συναισθήματα. Γι' αυτό οι άνθρωποι συχνά λένε πράγματα που αργότερα μετανιώνουν. Και αυτό, επίσης, δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί. Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη σας τις συμβουλές αυτού του οδηγού, θα αποτρέψετε πολλά από το να χαλάσουν άσκοπα κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις